JULIOL 2012

Sense títol   
Xavi Moix   
Fotografia color
2012






En l’actual projecte titulat “Abstraccions” segueixo el camí iniciat en l’anterior treball “Traços lluminosos”, que consistia en cercar formes abstractes per mitjà dels rajos del sol filtrats per la persiana d’una finestra. Les formes lluminoses es projectaven sobre algunes superfícies del meu dormitori enmig de la foscor.

continua
 
 
 
 
 

PassFOTO 13x18
AGOST 2011

Bosc 02.
Xavi Moix
Fotografia color
2011






VIATGE A LA CONCA DE BARBERÀ 2. 


PREÀMBUL

"El llibre que teniu a les mans no pretén ser una guia, ni un recull patrimonial de la Conca de Barberà. És la visió d'uns viatgeres, fotògrafs, amb noves mirades sobre la quotidianitat actual de les poblacions i paratges. Els ulls de l'artista lliures i creatius han treballat per tal d'assolir el repte de construir imatges que emmagatzemin instants fotogràfics, algunes vegades coneguts i altres no. Però per damunt de tot, és un llibre ple d'imatges per apropar-nos i estimular-nos a cercar aquells detalls, racons, punts de vista... que van més enllà de la monumentalitat històrica i paisatgística i crear una interacció amb el lector d'imatges centrada a desvetllar la necessitat de descobrir les particularitats de la comarca tant al viatger que per primera o enèsima vegada visiti la Conca de Barberà" 



(Fragment de l’apartat de ‘Justificació’ on Josep Bou, comissari i coautor d'aquest llibre, explicava les motivacions del projecte, a la pàgina 11 del mateix llibre)


continua



 

TRAÇOS LLUMINOSOS
SETEMBRE 2010

Taca i punt sobre fusta.
Xavi Moix
Fotografia color
2010






ABSTRACCIONS.
En aquest darrer treball he tractat de portar el procediment de la fotografia a un terreny més propi d’altres camps com la pintura, la música o fins i tot l’arquitectura. Els raigs de llum filtrats per cossos opacs perforats dibuixen en la foscor formes diverses més o menys irregulars. Aquestes formes, en aquest context, són concebudes com a noves creacions totalment alliberades de la necessitat de la representació figurativa del món. En aquest breu espai de temps les imatges obtingudes esdevenen composicions efímeres extremament fràgils. Per aquest motiu han estat capturades o, més ben dit, memoritzades, com a testimoni de la seva fugaç existència i de la bellesa inherent en elles mateixes.

continua






JACIMENTS ARQUEOLÒGICS
GENER 2010

Quadrat blanc sobre terra.
Xavi Moix
Fotografia color
67 x 50 cm
2009


 


“Jaciments arqueològics” és un recull d’imatges obtingudes en diverses zones del meu voltant que reflecteixen una particular manera de mirar i percebre l’espai. En aquest nou context les imatges són concebudes com a composicions abstractes, és a dir, composicions abstractes procedents d’imatges reals.

Aquesta idea de composicions abstractes s’aproxima significativament al principal propòsit d’aquest treball. Les imatges són fruit de l’observació de tot tipus de marques i senyals que amb el temps han quedat gravades sobre la terra. Aquestes noves composicions són creades en el moment d’emmarcar les formes disperses i assentades de manera accidental sobre la superfície.

UNA EXPOSICIÓ
"Realitat inèdita" és el títol d’una exposició basada en un recull d’imatges procedents de dissenys d’espais, realitzats entre els anys 1999 i 2005. Les imatges van ser creades, en un inici, amb una finalitat bàsicament descriptiva. Avui, en canvi, són utilitzades com a pretext d’una nova reflexió. Les imatges no són la mera representació gràfica d’uns espais, també són visions subjectives d’una “realitat inèdita”. I és aquesta realitat imaginada que esdevé ara el centre d’atenció de la meva reflexió.



CINC PROJECTES
Com a conseqüència del format escollit per a realitzar l’exposició, les imatges són mostrades de manera inconnexa a la resta del conjunt dels projectes de disseny en què totes elles un dia van pertànyer. El motiu d’aquesta petita memòria conceptual és contextualitzar cada imatge amb el seu projecte corresponent, descrivint de la manera més essencial els propòsits de cada disseny.

continua






Creative Commons License
Totes les imatges d'aquest web, obra de Xavi Moix, estan subjectes a una llicència de Reconeixement-Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons